ACC Industrie b.v.

Mijn naam is Andres van Leeuwen, ik woon samen met mijn partner in Haastrecht en wij hebben 2 kinderen (een meisje van 9 en een jongen van 5).

Kan je iets vertellen over de geschiedenis en activiteiten van je bedrijf?
In 2019 heb ik het bedrijf overgenomen van Wim Zwanenburg. Destijds is Wim begonnen met het inbouwen van airco’s in personenauto’s en het repareren van radiateuren. Later gingen zij ook standverwarming en zonnedaken inbouwen.

Na enkele jaren heeft Wim ACC Industrie b.v. opgezet, waarmee hij samen met één 1 monteur airco’s ging repareren en in allerlei machines, van grasmaaiers tot havenkranen en van landbouwtractoren tot vrachtwagens inbouwen. Later kwam er ook veel werk bij met het opbouwen en repareren van filter overdruk systemen. Hiermee kan bijvoorbeeld, met de juiste overdruk filters, een graafmachine ingezet worden voor allerlei asbest- en grondsaneringen, waarbij giftige stoffen vrijkomen. Deze systemen zorgen ervoor dat de vervuilingen buiten de cabine blijven en de machinist veilig zijn werk kan doen, zonder extra (adem)bescherming etc.

Weer enkele jaren later werd er gestart met de ombouw van bestelwagens tot koel- en vriesauto’s, waarmee bijvoorbeeld de bakker, slager, groenteman, vis- en kaasboer dagelijks op pad zijn. Met deze auto’s zorgen zij er voor dat hun producten kakelvers bij hun klanten komen. Ook in de horeca worden deze auto’s vaak ingezet bij allerlei evenementen. Deze werkzaamheden nemen de laatste jaren behoorlijk toe, mede door de steeds strengere regels omtrent voedselveiligheid, samengevat in de HACCP (lees hessup) wetgeving.

Verder is ACC Industrie al heel lang dealer van o.a. Dometic, Daikin, Zanotti en Webasto, allemaal grote spelers, die wereldwijd actief zijn op het gebied van mobiele koeling, verwarming en veiligheid.

Waarin kenmerkt uw bedrijf zich?
De meest voorkomende werkzaamheden op dit moment zijn het inbouwen en repareren van airco’s en filter overdruk systemen op GWW machines op locatie bij de klanten. Drie monteurs zijn hiervoor dagelijks op pad met hun serviceauto’s. Op deze manier ontzorgen we de klant, omdat de betreffende machines op deze manier weer snel verder kunnen met hun eigen werkzaamheden en stilstand tot een minimum beperkt blijft.

Hoeveel mensen heeft u in dienst en hoeveel mensen daarvan komen uit Oudewater?
Op dit moment werken er 6 mensen bij ACC (inclusief mijzelf). Van deze medewerkers komen er 2 uit Oudewater. De overige komen uit Maarsen, Capelle a/d IJssel, Voorburg en Haastrecht.

Op de vraag of hij nog plannen heeft om in Oudewater te gaan wonen, antwoordt Andres: “Ik woon veel te mooi in Haastrecht (vlakbij het klooster), ik ga daar nooit meer weg”.

Hoe lang bent u al gevestigd op Tappersheul?
Wij zijn nu bijna 11 jaar op Tappersheul gevestigd. Daarvoor was het bedrijf gevestigd aan de smalle kant in de Linschoten (Noord-Linschoterzandweg).

Vanwaar de keuze voor Tappersheul destijds?
Wim Zwanenburg heeft bewust gekozen voor Tappersheul. Centraal in Nederland, makkelijk bereikbaar en via de A12 heel snel bij onze klanten, en niet onbelangrijk, voor hemzelf was het lekker dichtbij. Binnenkort wordt er gestart met de bouw van een nieuw pand op Tappersheul 3. In maart jl. hebben wij de grondreserveringsovereenkomst met de gemeente Oudewater getekend. Wij zijn 10 jaar gevestigd geweest aan de Populierenweg tot november 2021 en nu dus tijdelijk (+/- 3 jaar) aan de Elzenweg op nummer 23. Eigenlijk was het de bedoeling om direct van de Populierenweg te verhuizen naar de nieuwbouw, maar dit lukte helaas niet. Er staat ons de komende jaren dus nog een verhuizing voor de boeg, een klus waar we eigenlijk niet echt op zitten te wachten, maar het is iet anders.

Doet u ook zaken met andere bedrijven op Tappersheul?
Jazeker! O.a. met G. de Bruyn, De Wit Aggregaten, Juffersmans en C.W. Foods.

Bent u bekend met BIZ vereniging ViTap en zo ja, wat vindt u daar van?
Daar ben ik bekend mee. Een aantal ledenvergaderingen van ViTap heb ik bijgewoond. Ik vind dit een goede zaak, en zeker ook belangrijk. Tappersheul heeft het goed voor elkaar. Hoewel er natuurlijk altijd verbeterpuntjes zijn. Als je ons industrieterrein oprijdt, ziet dat er goed uit. Dat is wel eens anders op andere industrieterreinen.

Wordt u voldoende geĂŻnformeerd over de ontwikkelingen op Tappersheul?
Ja, dat vind ik wel. Ik ontvang regelmatig de nieuwsbrief. Deze geeft voldoende informatie, precies wat iedereen wil weten.

Zijn we nog iets vergeten? Wat wil je nog toevoegen?
Nee, ik zou het even niet weten.

Aan welk bedrijf zou u de pen willen doorgeven voor het volgende interview?
Ik geef graag de pen door aan Jurriaan Kogelman van Discus Fauna Plaza.