Eerder dit jaar hebben de gemeente, ViTap (Vitaal Tappersheul), brandweer (VRU Veiligheidsregio Utrecht), MKB Nederland en politie afgesproken om het bedrijvenpark Tappersheul schoner en veiliger te maken. Die gezamenlijke aanpak heeft al geleid tot diverse verbeteringen, zoals het meest recente verbeterpunt: het plaatsen van extra bewakingscamera’s. Op maandag 23 oktober ondertekenden wethouder Bob Duindam, namens de gemeente, en Piet Six, namens ViTap, het convenant.

Het voornaamste doel van de extra camerabewaking is het vergroten van de veiligheid op het bedrijvenpark. De camera’s zullen 24 uur per dag, 7 dagen per week opnamen maken. Incidenten in het verleden hebben duidelijk gemaakt dat alleen camera’s bij de hoofdentree van het bedrijvenpark niet voldoende is. Om de privacy van bezoekers en werknemers te waarborgen zijn er afspraken gemaakt over het gebruik van de door de camera’s gemaakte beelden. Daarom is hier een heus protocol voor geschreven, zodat volledig wordt voldaan aan de hedendaagse privacywetgeving. ViTap heeft wat betreft deze camerakwestie volledig de regie in handen. Hiermee worden de in- en uitgangen van het bedrijventerrein op een adequate manier bewaakt.

Er gebeurt veel op en rond bedrijvenpark Tappersheul. Onlangs startte voor ondernemers de inschrijvingstermijn voor het kenbaar maken van interesse voor extra bouwgrond. Die komt – naar verwachting – in 2019 beschikbaar op de uitbreiding van het bedrijvenpark. En eerder dit jaar liet de gemeente met een nieuwe laag asfalt het wegdek opknappen. Allemaal investeringen die de veiligheid en de uitstraling van het bedrijvenpark vergroten.

In het convenant staat wat ViTap en de gemeente doen en wat zij van elkaar de komende jaren mogen verwachten op het gebied van het aantrekkelijk maken van het bedrijvenpark. Samen gaan zij ervoor zorgen dat Tappersheul de uitstraling krijgt die het Oudewaterse bedrijvenpark verdient.

Bekijk het interview met de voorzitter van VITAP: