Vier jaar is er gewerkt aan de voorbereiding. Nu is het zover. Op 2 juli 2020, om 13.00 uur draagt de gemeente Oudewater het aanwezige groen én het onderhoud daarvan over aan ViTap. ViTap staat voor Vitaal Tappersheul en is de BIZ (Bedrijven Investerings Zone) van bedrijventerrein Tappersheul in Oudewater. Zij zijn vanaf dat moment verantwoordelijk om het bedrijventerrein groen en netjes te houden.

Het is uniek dat een gemeente een deel van haar groen onderhoudstaken overdraagt aan een private organisatie. Een moment waar gemeente Oudewater en ViTap op 2 juli graag bij stilstaan met een feestelijk tekenmoment. Om 13.00 uur ondertekenden de partijen op het stadskantoor van de gemeente Oudewater de onderliggende overeenkomst. Natuurlijk alles coronaproof.

Namens de gemeente Oudewater waren wethouders Bob Duindam en Walther Kok aanwezig. Ook de heer IJkhout, beleidsadviseur van de gemeente, schoof aan. “De voorbereidingen hebben lang geduurd. Maar ik ben blij dat het nu naar tevredenheid van alle partijen geregeld is. Eind goed, al goed.”, aldus Bob Duindam.

Ook het bestuur van ViTap is blij dat de overname van het groen en het onderhoud daarvan nu formeel geregeld is. Voorzitter Piet Six: “Het was een lange weg. Maar het is goed dat we het met wederzijdse inzet en naar ieders tevredenheid hebben kunnen afronden. Hierdoor ligt nu voor ViTap de weg open om – in eigen regie en tempo – Tappersheul qua groen en onderhoud netjes te houden.

Naast voorzitter Six, waren namens ViTap bij de ondertekening ook secretaris Fred van Schaik en penningmeester Bas van Dam aanwezig.