Aannemingsbedrijf van der Windt B.V.

Mijn naam is Jan Dionisius, ik ben 39 jaar, heb een vriendin en 2 kinderen (van 7 en 9 jaar).

Kunt u iets vertellen over de geschiedenis en activiteiten van uw bedrijf?
Ik heb 11 jaar geleden het Aannemingsbedrijf J. van der Windt B.V. van Koos van der Windt mogen overnemen. 6 jaar geleden ben ik daarnaast gestart met Boreas meubelmaatwerk (keukens en maatwerk voor de particuliere en zakelijke klanten). Hoe ben ik hiertoe gekomen? Mijn beide ouders zijn ondernemers. Tijdens mijn opleiding MTS Bouwkunde ben ik via een stage terechtgekomen bij Koos van der Windt. Ik heb daar veel geleerd. Koos had geen opvolgers, vandaar dat ik het bedrijf in 2011 van hem over heb kunnen nemen.

Waarin kenmerkt uw bedrijf zich?
Het bedrijf Van der Windt bestaat inmiddels 55 jaar. De eerste jaren vonden de werkzaamheden plaats zoals dat heet rondom de kerk (werkgebied tussen 10-15 km). Uiteindelijk ben ik in aanraking gekomen met gerenommeerde architecten zoals Piet Boon, Kabaz, Eric Kuster, Bob Manders, Remy Meijers en vele andere toonaangevende architecten in Nederland. Deze architecten spitsen zich met name toe op het particuliere segment (het topje van het segment). Daarbij doen we alles wat met bouwen te maken heeft. In het verleden bouwden wij ook bijvoorbeeld bedrijfshallen en meerdere woningen voor de woningbouwvereniging, maar tegenwoordig zijn wij echt gericht op het particuliere luxe segment (verbouwingen en nieuwbouwwoningen). Het bedrijf is de afgelopen jaren flink gegroeid.

Hoeveel mensen heeft u in dienst en hoeveel mensen daarvan komen uit Oudewater?
Op dit moment hebben wij bij v/d Windt 45 mensen in dienst, waarvan er ongeveer 30 mensen uit Oudewater komen. Boreas is de laatste jaren behoorlijk gegroeid, nu werken er totaal 22 mensen, waarvan er ongeveer 5 uit Oudewater komen. De Oudewaterse werkmentaliteit bevalt mij enorm, vandaar dat er zoveel mensen uit Oudewater bij ons werken.

Hoe lang bent u al gevestigd op Tappersheul?
Het pand van Van der Windt stamt alweer uit 1988. Hij was één van de eerste ondernemers op Tappersheul. Oorspronkelijk komt het bedrijf van de Linschoterzandweg (Snelrewaard).

Vanwaar de keuze voor Tappersheul destijds?
Het bedrijf groeide goed en verhuisde daarom naar Tappersheul. Maar dat was voor mijn tijd.

Doet u ook zaken met andere bedrijven op Tappersheul?
Ik heb nog een mooie anekdote van een klant. Op een groot reclamebord voor het bouwwerk stond: kozijnen van Geurts, staalconstructie van Goudriaan, installaties van de Velegro en B&V Techniek etc. Van de 15 bedrijven die op het bord stonden, kwamen er 12 uit Oudewater. Wij kunnen met de bedrijven uit Oudewater complete huizen en projecten realiseren in een TOP kwaliteit en zonder gezeur. We hebben allemaal dezelfde werkmentaliteit: afspraak is afspraak en altijd oog voor kwaliteit.

Bent u bekend met BIZ vereniging ViTap en zo ja, wat vindt u daar van?
Uiteraard ben ik bekend met ViTap. Ik was al aanwezig bij de 1e vergadering van de BIZ-vereniging ViTap. Het is een goede toevoeging om dingen bij de gemeente weg te halen en in eigen beheer te gaan doen, enerzijds om het goedkoper te doen anderzijds om het beter te doen. Dit is een hele goede stap geweest.

Wordt u voldoende geïnformeerd over de ontwikkelingen op Tappersheul?
Beter dan door Fred kan je niet geïnformeerd worden.  Wat vind je van de nieuwsbrief? Perfect, maar hij moet niet te lang worden. Ik vind het leuk om te lezen. Het is een mooie toevoeging.

Heeft u nog een advies wat we als ViTap nog meer kunnen doen voor de bedrijven op Tappersheul?
Er is veel onwetendheid over wat voor type bedrijven er allemaal zijn gevestigd op Tappersheul. Men weet niet wat er allemaal zit op Tappersheul. Iedereen kent de grotere bedrijven, maar er zijn ook veel andere bedrijven waarvan ik niet weet dat ze er zijn en wat ze überhaupt doen. Misschien kan ViTap daar iets mee doen? Maar ik wil liever niet meer bijeenkomsten.

Zijn we nog iets vergeten? Wat wilt u nog toevoegen?
Ga vooral zo door! Vitap is een goede toevoeging voor het gehele bedrijventerrein. We kunnen klagen over de ontwikkelingen op Tappersheul, maar daar kan ViTap niets aan doen. De gemeente laat mijns inziens veel steken vallen. Ze laten de ondernemers veel te weinig meepraten. Ik erger mij daar aan. En dat hebben meer ondernemers. Je wordt al als boeman gezien als je een vraag stelt. Terwijl wij veel meer met de gemeente zouden moeten samenwerken om de bedrijven in Oudewater te behouden en dus ook de werkgelegenheid in Oudewater op een hoog peil te houden.

Aan welk bedrijf zou u de pen willen doorgeven voor het volgende interview?
Er zijn zoveel mooie bedrijven op Tappersheul, maar ik zou wel meer willen weten van Arno van Lieshout, Van Lieshout Keukens & Interieur.