Van Lieshout Keukens

Mijn naam is Arno van Lieshout, 53 jaar oud, getrouwd met Karin en vader van 3 kinderen (een zoon van 23 en 2 dochters van 21 en 16 jaar).

Kunt u iets vertellen over de geschiedenis en activiteiten van uw bedrijf?
27 jaar geleden ben ik van Lieshout Keukens als eenmanszaak begonnen. In een schuur van een boer in dé Linschoten bouwde ik keukens op maat om deze vervolgens bij klanten te plaatsen. Al na twee jaar werd deze schuur te klein en ben ik verhuisd naar een hal op de Kerkwetering in Oudewater (naast autogarage Wout Verweij.) In 2001 verhuisden wij naar het huidige pand aan de Elzenweg 23A.

Waarin kenmerkt uw bedrijf zich?
Waar zullen we beginnen? Wij zijn doorpakkers en vakmensen met een passie voor keukens. We zijn veel maar geen doorsnee interieurbouwers. Bij ons staat meedenken, creativiteit en persoonlijkheid op een gedeelde eerste plek. Met onze brede ervaring vertalen wij de wensen en behoeften van de klant naar een ontwerp voor keuken of interieur. Dit alles voornamelijk in het luxere segment.

Met een unieke mix van ontwerp, indeling, stijl, hoogwaardige materialen en inbouwapparatuur bieden wij ambachtelijk maatwerk ver voorbij de standaard. Onze keukens en interieurs worden in onze eigen zagerij, werkplaats en spuiterij gebouwd, afgewerkt en gemonteerd door onze vakkundige interieurbouwers.

Hoeveel mensen heeft u in dienst en hoeveel mensen daarvan komen uit Oudewater?
Ons team bestaat uit 13 mannen en 1 vrouw, waarvan 8 uit Oudewater komen. Wij streven graag naar een mix van jong en oud. De jongste uit ons team is 18 jaar en de oudste is 64.

Hoe lang bent u al gevestigd op Tappersheul?
Wij zijn ruim 20 jaar op Tappersheul gevestigd.

Vanwaar uw keuze voor Tappersheul destijds?
Omdat ik niet weg wilde uit Oudewater, dus de keuze voor Tappersheul was snel gemaakt. Op dat moment stond het pand aan de Elzenweg te koop en heb ik dit kunnen kopen.

Doet u ook zaken met andere bedrijven op Tappersheul?
Uiteraard, wij proberen zo veel mogelijk lokaal zaken te doen. We werken onder andere samen met Goudriaan bv, Juffermans Machinebouw, Bouwbedrijf van der Windt, Van den Hadelkamp en Wout Verweij Auto’s. De laatste bevindt zich niet op Tappersheul maar op de Kerkwetering.

Bent u bekend met BIZ-vereniging ViTap en zo ja, wat vindt u daarvan?
Het is goed dat ViTap er is. Ik vind het belangrijk dat ons bedrijventerrein veilig en aantrekkelijk is voor ondernemers en bezoekers. Zo houden we het bedrijventerrein opgeruimd en levendig. Ook vind ik het leuk om te zien wie er allemaal op Tappersheul gevestigd zijn. Soms vergeet je weleens hoeveel bedrijven er zijn en waar ze zich mee bezig houden.

Wordt u voldoende geïnformeerd over de ontwikkelingen op Tappersheul?
Ja, o.a. door de nieuwsbrief. Deze geeft ruim voldoende informatie.

Heeft u nog een advies wat we als ViTap nog meer kunnen doen voor de bedrijven op Tappersheul?
Nee, ViTap doet al heel veel voor Tappersheul. Ik vind het bijzonder knap dat het bestuur zoveel tijd investeert in het bedrijventerrein. Aan het bestuur: Bedankt hiervoor!

Zijn we nog iets vergeten?
Wij zijn druk bezig met het vernieuwen van onze website, daar ben ik nu al trots op. Dus houd onze socials in de gaten!

Aan welk bedrijf zou u de pen willen doorgeven voor het volgende interview?
Ik geef de pen door aan Andres van Leeuwen van ACC Oudewater. Sinds drie maanden is ACC naast ons gevestigd. Eigenlijk weet ik niet veel van zijn bedrijf, dus ik ben heel benieuwd naar zijn verhaal.