Lasbedrijf Jan de Wit

Ik ben Jan-Willem de Wit, getrouwd met Geerdine, vader van een zoon en een dochter. Leuk om te melden dat zij allebei interesse hebben in het metaalwerk. Sinds 2019 ben ik volledig eigenaar van Lasbedrijf Jan de Wit. Ik heb het bedrijf overgenomen van mijn vader, Jan de Wit sr.

Kunt u iets vertellen over de geschiedenis en activiteiten van uw bedrijf?
Mijn vader is in 1986 begonnen aan de Damweg (bij het woonhuis), vervolgens heeft hij het bedrijf uitgebreid in een oude varkensschuur in Willeskop. Ik ben vanaf het begin betrokken geweest met het bedrijf. Mijn vader is gestart met het maken van containers voor vrachtwagens. Daarna gingen wij machines voor grondreiniging bouwen. Alles wat met metaal te maken heeft kunnen wij uitvoeren, denk aan machines bouwen, aanpassen en verbeteren. Verder repareren wij allerlei soorten machines. Op dit moment is er veel laswerk van sprinklerbedrijven, alsook reparatie en machineonderhoud. Wij verzorgen ons eigen transport en hebben een mobiele werkplaats. Daarnaast bieden wij diverse mogelijkheden voor het inzetten van hoogwerkers. Soms gaan we ook naar Duitsland om slijtlagen aan te brengen op brugdekken, in uitvoering met de machine die wij samen met de klant ontworpen hebben. Het is teveel om op te noemen wat wij allemaal doen.

Waarin kenmerkt uw bedrijf zich?
Wij denken mee met de klant en zoeken samen met de klant naar oplossingen. Ook zijn wij heel flexibel. Veel werkzaamheden voeren wij uit in eigen beheer, dat kan zijn in de werkplaats maar ook op locatie. Wij kunnen goed schakelen.

Hoeveel mensen heeft u in dienst en hoeveel mensen daarvan komen uit Oudewater?
Wij zijn een echt familiebedrijf. Mijn vader werkt nog altijd mee en als we extra personeel nodig hebben dan huren wij ZZP-ers in.

Hoe lang bent u al gevestigd op Tappersheul?
Vanaf 1995.

Vanwaar uw keuze voor Tappersheul destijds?
Omdat het bedrijf niet meer paste in het bestemmingsplan, gaf de gemeente aan dat wij weg moesten uit het buitengebied. Gelukkig was er op dat moment ruimte op Tappersheul beschikbaar. En die kans hebben wij gepakt.

Doet u ook zaken met andere bedrijven op Tappersheul?
Jazeker, werkzaamheden die we zelf niet doen, besteden wij uit aan collega-bedrijven, bijvoorbeeld verf spuiten. Ook verhuren wij een stukje van ons terrein aan DTKO (Klimarent).

Bent u bekend met BIZ-vereniging ViTap en zo ja, wat vindt u daarvan?
Ja, daar ben ik bekend mee. Het wordt goed geregeld.

Wordt u voldoende geïnformeerd over de ontwikkelingen op Tappersheul?
Ja.

Wat vindt u van de ViTap-nieuwsbrief? Wat is goed en wat niet?
Het is goed zo.

Heeft u nog een advies wat we als ViTap nog meer kunnen doen voor de bedrijven op Tappersheul?
Nee, niet echt. Ga zo door.

Zijn we nog iets vergeten?
Ik zou graag nog iets willen zeggen over het parkeerprobleem op Tappersheul. Het gebeurt regelmatig dat er auto’s van autobedrijven bij ons voor de deur worden geparkeerd. Dat is erg vervelend. Soms zeggen wij er wat van, dat helpt dan weer even. Het is fijn dat ViTap hier iets aan probeert te doen.

Aan welk bedrijf zou u de pen willen doorgeven voor het volgende interview?
Ik geef de pen door aan Ronald Vink van Vink Interieurbouw