Juffermans Machinebouw

Ik ben Jeroen Juffermans, 38 jaar, samenwonend en een dochtertje van 4 jaar. Verder kan ik melden dat ik uit Oudewater kom en een bedrijf heb op Tappersheul.

Kunt u iets vertellen over de geschiedenis en activiteiten van uw bedrijf?
In 2010 ben ik voor mijzelf begonnen. Gewoon als ZZP-er met een eigen busje bij klanten onderweg van alles repareren en nieuwe uitvindingen bedenken. Ik had toen een werkplaats bij mijn oom in Hoenkoop. Daar voerde ik steeds meer klussen uit voor klanten. Op een gegeven moment werd dit te klein en kon ik een ruimte betrekken bij transportbedrijf De Bruyn op het industrieterrein. Na ongeveer 2 jaar werd ook dit uiteindelijk te klein en heb ik er een 2e locatie op Tappersheul bij gehuurd. Op beide locaties deden we het staal en RVS apart. In 2018 heb ik Maayen Machinebouw overgenomen. Hier was er een grote hal beschikbaar. Deze hal werd zo opgedeeld zodat we ook hier staal en RVS apart konden houden. De werkzaamheden en de klanten bleken veel raakvlakken te hebben. Vervolgens hebben wij veel geïnvesteerd in machines zodat het voor ons mogelijk is om 90% van ons werk in eigen huis te produceren. Ook hebben wij een groot magazijn ingericht voor onderdelen van de machines die wij maken. Hier is ook een verkooppunt ontstaan omdat er veel vraag is naar dit soort onderdelen in de regio. Mede door de uitgebreide voorraad en de eigen enginering kunnen wij met korte levertijden snel schakelen. Een gevolg van ons brede machinepark is dat wij ook toeleverancier zijn geworden van onderdelen voor derden, met name op het gebied van draai- en freeswerk. Hiervoor hebben we zelfs een portaal waar klanten tekeningen kunnen inladen en binnen enkele minuten een prijs weten.

Waarin kenmerkt uw bedrijf zich?
Wij produceren alles in eigen huis. Hiervoor hebben wij diverse machines aangeschaft. De machinebouw die wij bedenken, maken en installeren is heel divers werk, oftewel heel klantspecifiek. Veel werk doen we voor de voedingsindustrie en daarnaast pakken we alles op wat op ons pad komt. Wij werken zeer klantgericht. De laatste jaren zijn we volop bezig met automatiseren, we gaan steeds meer werken met robots, zoals lasrobots en handlingrobots (deze laatste robot verplaatst onderdelen zoals een doosje, een flesje of een laswerkstuk van A naar B).

Hoeveel mensen heeft u in dienst en hoeveel mensen daarvan komen uit Oudewater?
Wij hebben 19 mensen in dienst, 11 van hen komen uit Oudewater. Daarnaast maken wij gebruik van een groep met ZZP-ers. Meestal huren wij 5 tot 10 mensen extra in. 30% van de ZZP-ers komt ook uit Oudewater.

Hoe lang bent u al gevestigd op Tappersheul?
Sinds januari 2013.

Vanwaar uw keuze voor Tappersheul destijds?
Dat was een makkelijke beslissing. Ik kom zelf uit Oudewater en 90% van mijn klanten kwamen toen ook uit Oudewater. Daarnaast speelde mee dat De Bruyn toen een mooie locatie had waar mijn bedrijf flink kon groeien.

Doet u ook zaken met andere bedrijven op Tappersheul?
Bijna met allemaal! De rest volgt nog .

Bent u bekend met BIZ-vereniging ViTap en zo ja, wat vindt u daarvan?
Daar ben ik zeker bekend mee. Ik vind het een goed initiatief en ben blij met het werk dat deze vrijwilligers (lees: bestuur van ViTap) doen. Ik zal ViTap blijven ondersteunen. Soms help ik hen ook, zoals met het repareren van de slagboom (bij de hoofdentree). Deze wordt nog wel eens stuk gereden.

Wordt u voldoende geïnformeerd over de ontwikkelingen op Tappersheul?
Ja, goed.

Wat vindt u van de ViTap-nieuwsbrief? Wat is goed en wat niet?
Kort en duidelijk, alles wat nodig is.

Heeft u nog een advies wat we als ViTap nog meer kunnen doen voor de bedrijven op Tappersheul?
Nee, nu even niet.

Zijn we nog iets vergeten?
Nee

Aan welk bedrijf zou u de pen willen doorgeven voor het volgende interview?
Ik geef de pen door aan Paul van de IJssel van BIT Hotmelt Technology.