Vink Betimmeringen en Interieurbouw

Ik ben Ronald Vink, woon samen met mijn partner, vader van een dochter, 40 jaar, geboren en getogen in Oudewater. Eigenaar van Vink Betimmeringen en Interieurbouw.

Kunt u iets vertellen over de geschiedenis en activiteiten van uw bedrijf?
Na mijn opleiding tot meubelmaker ben ik terecht gekomen in de luxe jachtbouw. Daar heb ik bijna 5 jaar gewerkt. Op een gegeven moment was er een vacature in het bedrijf van mijn vader, ik heb gesolliciteerd en zo ben ik in de zaak terecht gekomen. 9 jaar geleden heb ik het bedrijf van hem overgenomen. Ons hoofdproduct is het maken van kasten, allerlei soorten kasten, denk aan kledingkasten, TV-meubels, ordnerkasten, badkamerkasten etc., voor zowel zakelijke als particuliere klanten. Daarnaast maken we ook keukens of eigenlijk alles wat van hout is. Altijd binnenshuis, we doen geen buitenactiviteiten. Verder werken we met allerlei soorten materialen, met verlichting, met staal, het maakt ons allemaal niet uit. Wat was je ingewikkeldste project? Dat weet ik zo niet. Soms zijn er zaken waar we meer over na moeten denken, maar we komen er altijd uit. Een architect kan in zijn creativiteit heel veel bedenken, dat is soms lastig maar we vinden altijd een passende oplossing. Ongeveer 3 jaar geleden hebben we een computergestuurde CNC freesmachine aangeschaft. Deze aankoop heeft ons heel veel werk uit handen genomen. We kunnen nu efficiënter, maatvaster en functioneler werken en daar profiteren wij nu volop van.

Waarin kenmerkt uw bedrijf zich?
Mijn bedrijf kenmerkt zich vooral door maatwerk, waarbij wij gebruik maken van allerlei materialen. Niets is te gek.

Hoeveel mensen heeft u in dienst en hoeveel mensen daarvan komen uit Oudewater?
Wij zijn totaal met z’n vieren, en ik ben de enige die uit Oudewater komt.

Hoe lang bent u al gevestigd op Tappersheul?
Mijn vader is destijds begonnen op de Kerkwetering. 28 jaar geleden heeft hij het bedrijf verhuisd naar Tappersheul (Populierenweg). Het bedrijf bestaat inmiddels 32 jaar.

Vanwaar uw keuze voor Tappersheul destijds?
De keuze voor Tappersheul was niet bijzonder. De oude ruimte was te klein en op Tappersheul was grond beschikbaar.

Doet u ook zaken met andere bedrijven op Tappersheul?
Jazeker, om er een paar op te noemen: Avasto, Juffermans, Van den Hoogen Transport etc.

Bent u bekend met BIZ-vereniging ViTap en zo ja, wat vindt u daarvan?
Daar ben ik bekend mee. Meestal ga ik naar een ViTap-bijeenkomst. Ik vind het leuk om zo bij andere bedrijven binnen te kijken. Ook is het interessant als de gastheer van de bijeenkomst een presentatie geeft van hetgeen zijn bedrijf doet. Het hoeven ook niet veel bijeenkomsten te zijn, 1 á 2 per jaar is ruim voldoende.

Wordt u voldoende geïnformeerd over de ontwikkelingen op Tappersheul?
Ja, voldoende. Ik ontvang de nieuwsbrief via de mail en ook op papier.

Wat vindt u van de ViTap-nieuwsbrief? Wat is goed en wat niet?
Prima zo.

Heeft u nog een advies wat we als ViTap nog meer kunnen doen voor de bedrijven op Tappersheul?
Het is nu wachten op de revitalisering van Tappersheul 1 en 2 en de start van Tappersheul 3. Daar kijk ik naar uit. Het wordt steeds drukker in de straat. Overdag zijn alle parkeerplekken vaak vol.

Zijn we nog iets vergeten?
Eigenlijk niet.

Aan welk bedrijf zou u de pen willen doorgeven voor het volgende interview?
Ik geef de pen door aan Jeroen van den Hoogen van Van den Hoogen Transport.