Van den Hoogen Transport

Ik ben Jeroen van den Hoogen, sinds kort samenwonend, woonachtig in Oudewater en 4e generatie vervoersbedrijf Van den Hoogen.

Kunt u iets vertellen over de geschiedenis en activiteiten van uw bedrijf?
Wij zijn een vervoersbedrijf dat voornamelijk op nationaal niveau opereert. De vader van mijn opa is begonnen in 1930 met vervoer voor de beurtvaart en later met de bodedienst tussen Utrecht en Rotterdam. Dit bedrijf is in de loop van de jaren steeds verder doorontwikkeld tot het bedrijf zoals het nu is. Inmiddels is ons vervoersbedrijf vooral werkzaam in Nederland en België, maar komen we ook regelmatig in de landen daaromheen zoals Engeland, Frankrijk en Duitsland. Onze kernactiviteit is stukgoeddistributie. Ons motto is: ‘alles wat in onze auto past vervoeren wij’.

Wij vervoeren bijvoorbeeld planten en bomen vanuit Boskoop naar elke andere plaats in Nederland. Geen grote bomen hoor, maar alles wat harde stam heeft is volgens de criteria een boom. Distributie is onze hoofdactiviteit, wij maken hiervoor gebruik van ons eigen netwerk door heel Nederland en België heen. Van alles wat. We doen ook warehouse-activiteiten, voor onze transportklanten bijvoorbeeld slaan wij goederen op. Dat zijn vaak goederen uit het buitenland, deze worden door ons gelost en kunnen eventueel omgepakt of gestickerd, en daarna weer gedistribueerd. Met de grote activiteiten richten wij ons voornamelijk op business tot business. Daarnaast nemen wij deel als franchisenemer in het pakkettennetwerk Packs, hierin wordt vooral de nadruk gelegd op kwetsbare goederen en komen we natuurlijk ook veel bij particulieren.

Waarin kenmerkt uw bedrijf zich?
Korte lijnen. Klein bedrijf. Iedereen weet wat we met z’n allen aan het doen zijn. Dit wordt zeer gewaardeerd door zowel de medewerkers als door onze klanten.

Hoeveel mensen heeft u in dienst en hoeveel mensen daarvan komen uit Oudewater?
Op dit moment hebben wij 28 medewerkers waarvan er 5 uit Oudewater komen. Dat was vroeger zeker anders, toen kwam zeker de helft van de werknemers uit Oudewater.

Hoe lang bent u al gevestigd op Tappersheul?
Dat is sinds 1992, ik lag toen nog in de wieg.

Vanwaar uw keuze voor Tappersheul destijds?
Dat was de keuze van mijn opa en zijn twee zoons, aangespoord door de gemeente. Ons bedrijf bevond zich in die tijd nog in de Rootstraat, in de binnenstad van Oudewater. Vlakbij de grote kerk, tegenover (voorheen) fietsenmaker Tesink. Er vertrokken daar dagelijks zo’n 7 wagens vanuit de binnenstad. Dit veroorzaakte steeds meer overlast voor omwonenden en is het dan ook begrijpelijk dat het bedrijf is verhuisd naar Tappersheul.

Doet u ook zaken met andere bedrijven op Tappersheul?
Jazeker, wij doen zaken met minstens 10 bedrijven op Tappersheul.

Bent u bekend met BIZ-vereniging ViTap en zo ja, wat vindt u daarvan?
Daar ben ik bekend mee. Ik vind het een goede zaak. Een vereniging bestaande uit leden die allemaal ondernemers zijn op Tappersheul. Op deze manier kunnen wij ook een geluid geven richting de gemeente. En worden onderling geschillen of irritatiepuntjes besproken en aangepakt.

Wordt u voldoende geïnformeerd over de ontwikkelingen op Tappersheul?
Door ViTap word ik voldoende geïnformeerd. De nieuwsbrief ontvang ik regelmatig, ik moet eerlijk bekennen dat ik hem niet altijd helemaal lees. Minder worden wij geïnformeerd door de gemeente, we horen bijvoorbeeld helemaal niets over Tappersheul 3. Het laatste bericht was dat meer bekend zou worden in het 1e kwartaal van 2023. Het 1e kwartaal is inmiddels al weer even geleden. Wij hebben onszelf pas later ingeschreven als geïnteresseerde voor Tappersheul 3, maar hebben vanuit de gemeente 0 informatie hierover ontvangen.

Wat vindt u van de ViTap-nieuwsbrief? Wat is goed en wat niet?
Ik vind hem wel prima zo. Vooral de aankondigingen van veegrondes etc. vind ik heel praktisch.

Heeft u nog een advies wat we als ViTap nog meer kunnen doen voor de bedrijven op Tappersheul?
Nee, eigenlijk niet. Het is goed zo.

Zijn we nog iets vergeten?
Nee, niets.

Aan welk bedrijf zou u de pen willen doorgeven voor het volgende interview?
Ik geef de pen door aan Sep van Minirooftop.