Tappersheul is een prachtige plek om te ondernemen en te zijn. Maar helaas is ook gebleken dat Tappersheul niet onkwetsbaar is voor mensen die deze plek willen misbruiken met criminele intenties ondanks alle inspanningen van iedereen. Om Tappersheul en omgeving een mooie veilige plek te laten blijven is het van belang dat de politie tijdig en op juiste wijze informatie krijgt om te kunnen gebruiken. Maar op welke manieren kan er nu informatie op bruikbare manier gebracht worden bij de politie en hoe zit dat dan precies?

Aangifte:
Aangifte kan worden gedaan via www.politie.nl als er GEEN herleidbare opsporingsindicatie is.

Herleidbare opsporingsindicatie is een allesomvattend woord voor informatie of bewijs dat concreet naar een dader zou kunnen leiden. Denk daarbij aan camerabeelden, getuigen, bekendheid van namen of adressen en/of bekendheid van kentekens of andersoortige zaken.

Als er WEL sprake is van voornoemde herleidbare opsporingsindicatie dan nodigen wij u van harte uit tot het maken van een afspraak via 0900-8844 om daar een aangiftemoment te laten inplannen op een bureau en tijd naar uw keuze. Met uw aangifte word gekeken of er een onderzoek en strafvervolging kan worden ingesteld naar een dader.

Melding maken:
Daarnaast kunt u ook melding maken van zaken die u waarneemt of waar u weet van heeft. U kunt dit doen via het meldformulier op www.politie.nl of via 0900-8844. Het verschil tussen melding en aangifte is dat een melding ter kennisname word aangenomen en een aangifte altijd zal worden gekeken of een onderzoek kan worden gestart met als doel om te kunnen gaan vervolgen.

Ziet u zaken op heterdaad gebeuren waar met spoed de politie moet komen zoals verdachte situaties, verdenking van drugszaken, inbraak, insluiping, voorverkenningen of bijvoorbeeld ongevallen met letsel dan is het gepast om 112 hiervoor te bellen.

Anoniem of gedeeltelijk anoniem zaken melden:
Soms ziet of vermoed u wellicht praktijken die u wel wilt of zou kunnen melden maar dat u dit niet wilt doen uit angst voor represailles. Daarvoor is bijvoorbeeld Meld Misdaad Anoniem (MMA) in het leven geroepen met website www.meldmisdaadanoniem.nl of via 0800-7000

Bij MMA kunnen zaken worden gemeld terwijl de medewerkers van MMA ervoor zorgen dat uw melding volledig anoniem wordt geregistreerd om te voorkomen dat uw gegevens ongewild in een strafproces terecht komen.

Hoe meer meldingen en hoe meer informatie waar wij over kunnen beschikken des te beter. Daardoor kunnen wij een probleem namelijk duiden en zo goed mogelijk prioriteit meegeven. Melden of aangifte doen heeft dus altijd zin en wij roepen u met klem op dit te doen!

Camera in Beeld
Daarnaast willen wij u graag nog wijzen op het project Camera in Beeld. Hier kunt u op de politie website laten registreren dat u een camera in uw beheer heeft en wat deze camera in beeld brengt. Wij kunnen als politie dan snel zien bij onderzoek naar strafbare feiten of u mogelijk bewijs in beeld heeft kunnen brengen en wat voor een onderzoek relevant kan zijn. U kunt voor meer informatie hierover terecht op:
https://www.politie.nl/informatie/hoe-doe-ik-mee-met-camera-in-beeld.html
Voor vragen houden wij ons uiteraard aanbevolen.

Een hartelijke groet,
Uw wijkagenten Michel en Rob.